Æterisk Olieguide A-Z

photo-1634169685828-235cd18fae28

En A-Z olieguide over doTERRAs æteriske olier og deres fysiske, emotionelle og spirituelle egenskaber. Nye olier tilføjes løbende.

De æteriske olier fås som single oils eller oil blends (blandingsolier) i 5 ml, 15 ml eller touch udgave.

Touch er en roller flaske, hvor olien er blandet op i fractionated coconut oil (FCO), som er lugtfri og flydende. Dette gør det super nemt at medbringe dine olier i tasken og er ideel til de sensitive, fordi olien allerede er fortyndet i en bærerolie og kan rulles direkte på huden.


SINGLE OILS 

BERGAMOT

Olien for selvaccept og selvsikkerhed. Transformerer følelser af fortvivlelse, selvfordømmelse og manglende selvkærlighed. Bringer optimisme og håb. Forløser stagnerede følelser og begrænsende overbevisninger ved at sætte gang i vores energisystem. Inspirerer os til at dele vores inderste med verden. Vi bliver i stand til at elske os selv ubetinget.

BLACK SPRUCE

En groundende og stabiliserende olie. Genial til kriser, chok og traumer. Vi bliver i stand til at bevare energi, udholdenhed og vitalitet i orkanens øje. Kroppens rytme og behov æres, mens fødderne bevares solidt på jorden. Vi lever i samklang med naturens mange sæsoner og står sikkert i livets mange faser. Genial til udmattelse og genopladning. Helt genial til frygt, specielt fra underbevidstheden og tidligere generationer.

BLUE TANSY

Olien for inspireret handling. Ideelt til typer som har modstand på at komme op af sofaen. Typer der udsætter og stagnerer. Dybest set handler stagnation om at gentage noget, som ikke fungerer. Vi kan ikke stagnere i et univers i konstant bevægelse. Et katalytisk skub. Vi bliver i stand til at følge vores indre stemme og begynder at gå efter det, vi længes efter. Passion i aktion. Vi støttes i ikke at falde tilbage i selvsabotage og inspireres til at handle på de store drømme, også selvom rejsen involverer udfordringer. Kan kommes på storetåen fordi den repræsenterer hjernen. Også effektiv i creme.

CEDARWOOD

Olien for fællesskab. Bringer mennesker sammen. Hjælper os til at knytte sociale bånd. Vi kan være så vant til at klare alt selv, at vi ikke naturligt trækker på andres styrker og støtte. Cedarwood lærer os at tage imod hjælp og giver os en følelse af at høre til i forståelsen af, at ingen kan få succes alene. En dråbe i ganen skulle desuden fjerne blokeringer i forhold til matematik, tal og de mere scienceprægede emner. 

Se flere SINGLE OILS her


OIL BLENDS

AIR (BREATHE)

Støtter os i at slippe sorg og smerte. Støtter lunger og vejrtrækning. Lungerne opbevarer vores sorg og er samtidig stedet, vi mærker begejstring. Med megen sorg er der ikke plads til begejstring. Støtter evnen til at tage livet ind og slippe det brugte. Fjerner dårlig og stagneret lugt. Lindrer snorken. Åbner op. En meget transformerende og healende blanding som assisterer os i at slippe dybe indkapslinger.

*ALIGN

En blanding designet til centrering og alignment. Fungerer som en stemmegaffel. Transformerer tunghed og bringer os i kontakt med sjælen. Vi kommer i kontakt med vores negative valg og åbner op til at se nye og andre muligheder og valg. Hjertets hvisken kommer i front, og vi lander i dyb integritet med essensen.

*ANCHOR

En blanding designet til at grounde så vi lander solidt i os selv. Fungerer som et anker. Inspirerer os til at tage det første skridt og giver os mod til handling. En rolig, nærværende og støttende hånd i ryggen til de øjeblikke, hvor vi kan føle os lidt utrygge eller ustabile. Frygt erstattes af klarhed og ro.

*ARISE

Arise: En blanding designet til at løfte humøret og hæve bevidstheden. Vækker intuition og indsigt. Vi løftes til nye højder forenet i krop, sind og ånd. Kontakten til vores højeste potentiale forstærkes, og vi mindes om den guddommelighed, vi alle besidder. Byrde og pligt erstattes af glæde og entusiasme, hvilket er vores sande livsformål. Arise indeholder blandt andet Melissa, som oplyser og vækker.

* Alle 3 blandinger findes samlet i Yogakittet.

Se flere OIL BLENDS her


BØRNEKIT

CALMER

Børnenes svar på Serenity. Indeholder blandt andet Cananga, der får nervesystemet til at falde helt i ro. Roman Chamomile der handler meget om mening, hvilket også beroliger hjernen og giver dyb stilhed. Desuden Lavendel og Buddha Wood. 

THINKER

Børnenes svar på InTune. Den er også designet til hjernen med henblik på fokus og koncentration. Genial til lektier eller øjeblikke, hvor hjernen skal være skarp. Indeholder Vetiver, Peppermint, Clementine og Rosemary. Rigtig god om eftermiddagen, hvis man er lidt mentalt udmattet. 

BRAVE

Børnenes svar på Motivate. Designet til at transformere følelser. Derfor er der et hjerte på. Brave giver mod og styrke til at handle på udfordrende opgaver. Indeholder Wild Orange, Amyris, Osmanthus og Cinnamon. Selvsikkerhed og tillid til egne evner styrkes, og tendensen til “brok” og udsættelse sænkes. Kan bruges når der skal ryddes op på børneværelset eller andre kedelige pligter.

STEADY

Børnenes svar på Balance. Også skabt med henblik på følelser. Indeholder Amyris, Balsam Fir, Coriander og Magnolia. Helt genial til alle former for angst, bekymring og nervøsitet. Giver ro og balance. Super til hurtig grounding i øjeblikke, hvor man har brug for indre ro. Lindrer stress og overvældelse. God inden shoppeture og storbyer generelt.

STRONGER

Børnenes svar på On Guard. Designet til at beskytte og lindre kroppen. Indeholder Cedarwood, Litsea, Frankincense og Rose. Booster immunsystem og vitaliserer. Kan med fordel rulles langs rygsøjlen i perioder, hvor vi skranter lidt. Eller bruges forebyggende i perioder med sæson for influenza og lignende. Brug når du eller dit barn er lidt mat eller forkølet.

RESCUER

Børnenes svar på Deep Blue. Også designet til kroppen primært med fokus på smertelindring, som får børnene oftest handler om vokseværk, mindre slag, ømhed og blå mærker. Transformerer og lindrer ømhed efter en lang dag på legepladsen eller trampolinen. Indeholder: Copaiba, Lavender, Spearmint og Zanthoxylum.  

* Denne olieguide er frit inspireret og oversat fra bogen 'Emotions and Essential Oils. A reference guide for Emotional Healing' af Amanda Porter & Daniel MacDonald.


Jeg vil igang med doTERRA. Hvordan gør jeg?

KØB dine doTERRA olier her