OLIEGUIDE A-Z

En A-Z guide over doTERRAs essentielle olier og deres fysiske, emotionelle og spirituelle egenskaber. 

De essentielle olier fås som single oils eller oil blends (blandingsolier) i 5 ml, 15 ml eller 10 ml touch udgave. Touch er en roller flaske, hvor olien er blandet op i flydende kokos olie (FCO). Super anvendelig til at medbringe i tasken og rulle direkte på huden.

 Se doTERRAs Lækre OIL BLENDS  her

SINGLE OILS 

A-F

ARBORVITAE (Kæmpe-Thuja)

Olien for betingelsesløs hjælp. Olien støtter os, hvis vi kæmper alene eller tror på knokleri. Med dette mindset, ender vi ofte med at lukke al hjælp ude. Også energetisk hjælp. Med Arborvitae støttes vi i at slippe kontrol og får øjnene op for at glide mere med livets flow. En meget groundende olie. Vi bliver i stand til at slappe af og chille mere. Frygt og uro erstattes af en dyb tillid. Håndsrækninger, hjælp og støtte bliver vores nye normal.

 

BASIL (Basilikum)

Olien for fornyelse. Afhjælper udmattethed, lav energi og permanent overvældelse. Styrker hjertet og afslapper hjernen. Genial til nervøsitet, bekymring, fortvivlelse samt både fysisk, mental og sjælelig udmattelse. En olie der virkelig lindrer udbrændthed og støtter binyrerne, så kroppen bliver i stand at slappe rigtigt af og lade op igen. Transformerer negative vaner, så vi lander i håb og positivitet. Vitaliserer cellerne, så vi ikke rækker ud efter ubalancerede “opkvikkere”.

BERGAMOT

Olien for selvaccept og selvsikkerhed. Transformerer følelser af fortvivlelse, selvfordømmelse og manglende selvkærlighed. Bringer optimisme og håb. Forløser stagnerede følelser og begrænsende overbevisninger ved at sætte gang i vores energisystem. Inspirerer os til at dele vores inderste med verden. Vi bliver i stand til at elske os selv ubetinget.

BLACK PEPPER

En olie som får os i kontakt med de masker, vi anvender for at skjule vores essens. De fleste af os ender med at tilpasse os i kærlighedens navn, og der ligger et stort knokleri i at spille komedie på en daglig basis. Vi overtager andres fordømmelse af os og undertrykker vigtige aspekter og følelser. Problemet er, at energien skal et sted hen. Så den kommer ofte til udtryk i form af forskellige afhængigheder. Olien er derfor også ideel til vægttab, rygestop osv. Dulmeri erstattes af accept og selvkærlighed. Ideel til skyggearbejde.

BLACK SPRUCE

En groundende og stabiliserende olie. Genial til kriser, chok og traumer. Vi bliver i stand til at bevare energi, udholdenhed og vitalitet i orkanens øje. Kroppens rytme og behov æres, mens fødderne bevares solidt på jorden. Vi lever i samklang med naturens mange sæsoner og står sikkert i livets mange faser. Ideel til udmattelse og genopladning. Eminent til frygt, specielt fra underbevidstheden og tidligere generationer.

BLUE LOTUS 

Egypterne anvendte Blue Lotus til at nå meget høje niveauer af bevidsthed. Det er en olie, som støtter os i hellig forening. Det vil sige, vi bliver bevidste om alle tings sammenhæng og enhed. Olien vækker det tredje øje, som i årtusinder er blevet holdt nede med det formål at undgå vækkelse og klarsyn. En olie der beroliger og skaber nærende søvn. Ideel til meditation. Olien er også kendt som afrodisiaka. En meget kraftfuld olie.

BLUE TANSY

Olien for inspireret handling. Ideelt til typer som har modstand på at komme op af sofaen. Typer der udsætter og stagnerer. Dybest set handler stagnation om at gentage noget, som ikke fungerer. Vi kan ikke stagnere i et univers i konstant bevægelse. Et katalytisk skub. Vi bliver i stand til at følge vores indre stemme og begynder at gå efter det, vi længes efter. Passion i aktion. Vi støttes i ikke at falde tilbage i selvsabotage og inspireres til at handle på de store drømme, også selvom rejsen involverer udfordringer. Kan kommes på storetåen fordi den repræsenterer hjernen. Også effektiv i creme.

BUDDHA WOOD

En olie som forbinder os med den indre styrke, som bor i os alle. Beroligende, groundende og afslappende. Oplagt til meditation. Ideel til typer som kan have en tendens til at bære verdens problemer på sine skuldre. Lindrer muskelsmerter, reducerer stress og forbedrer søvn. Olien hjælper os med at tune ind i livets mange cyklusser og styrker derfor også vores intuition.
Beskytter imod insekter, dæmper grimme lugte og stimulerer immunforsvaret. Olien findes også i Calmer fra børnesættet. Oplagt i diffuseren og til mænd.

CANANGA (Fås kun sjældent)

En olie som skaber et glædesfyldt fokus. Olien har en beroligende energi, som får os i kontakt med barnets glæde og positive syn på livet. Negativitet erstattes af et blik for positive løsninger. Fremtiden føles nærende, fordi vi bliver i stand til at se opløftende muligheder. Vi kommer i kontakt med livets skønhed, hvilket er med til at løfte vores selvværd. Succesfulde mennesker kører ikke i loop omkring andre mennesker. De har fokus på ideer, muligheder og glædesfyldte øjeblikke. Cananga kommer fra Asien og er i familie med Ylang Ylang. På samme måde som Copaiba beroliger den nervesystemet og findes også i børnenes blanding Calmer.

CARDAMOM

En olie som hjælper os til at se objektivt på tingene. Især i perioder hvor vi er frustrerede eller vrede på andre. Vi lander i balance, tolerance og mental klarhed. Olien balancerer vores solar pleksus, så vi ikke retter vores vrede udad, men i stedet forstår at tage ansvar og stoppe de mange bebrejdelser. Vi bliver i stand til at rumme vreden i stedet for at se andre som forstyrrende elementer, der kun er sat i verden for at irritere og genere os.

CARAWAY

Olien for indvielse. Ideel hvis vi føler at tæppet er trukket væk under os og ikke aner, hvordan vi skal håndtere de mange udfordringer. God til alle nye og skræmmende situationer, hvor vi ikke har adgang til hurtige svar og løsninger. Caraway kan hjælpe os med at bryde store ting ned i mindre stykker, så vi nemmere kan tage dem ind. Ideel til bekymring, overtænkning og vævende typer. Olien healer traumer fra en ustabil barndom samt følelsen af at være overset.
Fysisk støtter Caraway en god fordøjelse og helt specifikt, irriteret tyktarm. Findes i Zengest blandingen. Kan bruges sparsomt i madlavning eller drik en dråbe i lunkent vand sammen med dit måltid. Brug ikke i kogende vand, da det ødelægger de terapeutiske egenskaber.

CASSIA

Olien bringer glæde & mod til hjerte & sjæl. Til dig, der ikke føler dig god nok. Giver større tolerance for glæde og nydelse. Booster selvaccept og selvsikkerhed. En opløftende olie for generte og tilbageholdende typer, som forsøger at gemme sig. Giver større selvsikkerhed og lyst til at blive set, fordi vi langsomt ser værdien af vores talenter og bidrag. Olien inspirerer os til at handle, også selvom vi måske ender med at fejle. Langsomt kommer vi i kontakt med vores genizone i stedet for at se den som værdiløs eller ligegyldig.
Cassia er en meget VARM olie, så brug med omhu og fortynd godt med ekstra bæreolie. God til kolde hænder og fødder. Støtter fordøjelsen, immunsystemet og blod cirkulation.

CEDARWOOD

Olien for fællesskab. Bringer mennesker sammen. Hjælper os til at knytte sociale bånd. Vi kan være så vant til at klare alt selv, at vi ikke naturligt trækker på andres styrker og støtte. Cedarwood lærer os at tage imod hjælp og giver os en følelse af at høre til i forståelsen af, at ingen kan få succes alene. En dråbe i ganen skulle desuden fjerne blokeringer i forhold til matematik, tal og de mere scienceprægede emner. 

CELERY SEED

Celery Seed er en meget afgiftende og rensende olie. Hvis vi fylder for meget fysisk, følelsesmæssigt og mentalt gift på cellerne, så har de svært ved at fungere optimalt. De mister evnen til naturlig afgiftning og blokeres. Olien viser os vejen til renere, sundere og mere nærende leveveje. Nervesystemet, urinveje og fordøjelsen løftes markant af denne olie. Celery olie forstærker kroppens naturlige forsvarsmekanismer og mavesækkens slimhinde. Stagnation og træghed erstattes af et bæredygtigt og vitalt flow.
Detox vejledning: Tag 2-3 dråber i en veggiekapsel sammen med fx 1 dråbe af hver: Cilantro, Lemongrass og Basil for at øge effekten. Det er essentielt at afgifte vores kroppe, fordi vores hverdag er fyldt med så mange giftstoffer, uanset hvor rent vi lever.

CILANTRO

En olie som støtter os i at slippe kontrol, negative mønstre og bekymring. Vi lander i en langt større følelse af frihed og bliver i stand til at efterlade alt, som ikke er i harmoni med vores essens. “Hvad ville den ægte del af mig gøre” bliver vores nye rettesnor. Genial til typer som forsøger at kontrollere alt og alle. Typer der konstant er på havevandring med politiskiltet fremme og derfor ofte ender udbrændte, skuffede og utilfredse.

CINNAMON

En olie som støtter det reproduktive system, det vil sige både organer og hormoner hos mænd og kvinder. Olien assisterer os også i at acceptere vores krop og inspirerer os til at være fysisk aktive. Frygten for afvisning transformeres, og seksuelle ubalancer heales. Er vi i relationer med jalousi eller kontrol, så vil vi lande i en mere nærende relation. Vi ender i ærlighed og sårbarhed, så nærværet styrkes. Facader, stolthed og forstillelse forsvinder.

CITRONELLA

En olie som holder uvedkommende gæster ude både fysisk og energetisk. Vi bliver mere bevidste om, hvad vi lukker ind og ikke mindst tillader. Klarede grænser installeres. Ideel til typer som kan have en tendens til at lade småirritationer og fordømmelse bygge op over tid. De små ting bliver store. Følelsen af at blive invaderet og besat, erstattes af evnen til at slippe og endda helt afværge og hæve sig over de mange små sammenstød og dramaer. Olien er beroligende og sænker appetitten. Ideel i diffuseren og i myggespray.

CLARY SAGE (Salvieblomst)

En olie som giver klarhed og styrker visionen. Vi støttes i at ændre vores opfattelse, så vi kommer i kontakt med vores sandhed. Balancerer pandechakraet, også kaldet det tredje øje. Transformerer mørke og illusioner, så vores selvbestaltede begrænsninger slipper. Olien er ideel under meningskriser, hvor vi jo netop skal lande i en ny identitet og navigere i dyb tomhed. Krop, sind og ånd klargøres til nye muligheder og oplevelser. Booster kreativitet og fantasi. Vi støttes i at åbne mere op for vores spirituelle side. Ideel til overgangsalder. Må ikke bruges under graviditet før tæt på selve fødslen. Findes også i ClaryCalm (der gerne må bruges under graviditet).

CLEMENTINE 

Olien for glædesfyldt tilstedeværelse. Som de andre citrusfrugter balancerer olien vores hara-chakra. Vi løftes og inspireres til spontanitet, kreativitet og glæde. Begrænsninger erstattes af vitalitet og resursetanker, som vi nemt kan handle på. Kontrol erstattes af tillid og nysgerrighed. Det lave gærde bliver tydeligt for os. Mangel erstattes af gavmildhed også over for os selv, så vi bliver langt bedre til at modtage.
FYSISK: støtter olien fordøjelse, forbrænding, vejrtrækning og immunforsvar.

CLOVE (Nellike)

Olien for sund grænsesætning. Vi støttes i at slippe offerrollen og begynder at stå op for os selv og de ting, vi tror på. Toner af selvbedrag og medafhængighed transformeres. Vi lander i dyb integritet og formår at tage 100 % ansvar. Vi forstår, at “Nej” er en komplet sætning, der skal accepteres og respekteres af alle. Clove transformerer smerte, traumer og alle former for krænkelser. Inklusive de krænkelser vi kan byde os selv.

COPAIBA

Copaiba handler om at løfte sløret for alt det ubevidste og gemte. Olien lyser i mørket og hjælper gammel bagage op og ud. Derfor fungerer Copaiba også smertelindrende. Følelsesmæssig smerte giver fysisk smerte. Vi må alle mærke på en eller anden måde. Copaiba transformerer skyld og skam, der også er gammel smerte. I bunden af al skam ligger uværdighed og manglende selvkærlighed, hvilket er den ultimative smerte. Med Copaiba støttes vi i at heale fortiden og lander i forståelsen af vores magiske storhed. Beroliger nervesystemet.

CORIANDER

Olien for integritet. Ideel til reddertyper som ignorerer deres egne behov til fordel for andre. Typer som går meget op i, hvad der er “rigtigt” og “korrekt”. Vi forstår, at sandheden har mange facetter og bliver opmærksomme på, at tilpasning ofte indebærer at forråde og forlade os selv. Olien inspirerer os til at finde vores unikke zone og leve kærligt derfra. Vi finder modet til at gå i en anden retning end de personer, som er omkring os.

CYPRESS

Olien for bevægelse og flow. Stagnation erstattes af flow, og vi lander i en langt større fleksibilitet. Vi bliver i stand til at slippe fortiden, og perfektionistiske tendenser lægger sig. Trangen til kontrol handler om frygt. Herfra vil vi forsøge at presse og forcere i stedet for at lade tingene udfolde sig naturligt. Vi lægger vores bekymringer til siden, så tingene kan udfolde sig mere naturligt. Vi går af scenen i dyb tillid. Herfra tillader vi sjælen og livet at lede, mens egoet kommer på bagsædet.
Ideel til når du er kontrollerende, frygtfuld, anspændt, utålmodig, forcerende eller perfektionistisk. Cypress støtter tillid, fleksibilitet og evnen til at tilpasse dig/ adapte og flyde med.
FYSISK anvendes 1 dr. Cypress til: åreknuder, fedtet hud & hår, væske ophobning, spændte muskler & for at øge blod cirkulation. Støtter vejrtrækning & motion.

DDR PRIME

Olien for transformation. Når vi giver slip på det, der ikke længere kan bruges, så skaber vi plads til det nye. Det er essensen af transformation. DDR Prime støtter kroppens ødelagte celler i enten udstødelse eller fornyelse via reparation. Kroppen støttes hermed i at returnere til en balanceret, autentisk og vital tilstand. Bagage og gift detoxes på et dybt plan. Negative familiemønstre transformeres i DNAet. Vi og kroppens celler lander i forståelsen af, at transformation er mulig, og det nye begynder at vise sig for os i takt med, at vi betræder for os innovative stier.

DILL

En olie som støtter indlæring. At lære nye ting, at være i stand til at tænke rationelt, samt evnen til at integrere spredte tanker til sammenhængende ideer. Olien vækker også vores nysgerrighed og mod på nytænkning. Ideel til typer som keder sig eller typer, som kan have en tendens til at afsky innovation. Dill lindrer overvældelse i perioder med mange ideer eller indtryk. Højre og venstre hjernehalvdel kommer i balance og arbejder sammen i større harmoni.

DOUGLAS FIR

Olien for generationers visdom. Vi støttes i at gå egne veje og bryde fri af generationers destruktive traditioner. Vi kommer i kontakt med vores behov og værdier, og vi bliver i stand til at handle på dem. Vi forstår, at hver generation byder på en ny begyndelse, som bringer noget nyt og positivt med sig. Styrker familiebånd og skaber nærende familiedynamikker. Olien viser os samtidig, at vi kan lære meget af generationerne før os. Fortiden bruges som inspiration til alt det, vi gerne vil fylde nuet med. Byrde, pligt og tunghed erstattes af brugbar og kærlig visdom.

EUCALYPTUS

En rensende olie som skaber en indre og ydre følelse af sundhed og velvære. Ideel hvis vi føler os syge, uoplagte eller matte. Vi lander i en dyb forståelse af, at vores behov og længsler på alle måder kan realiseres. Healing, vitalitet og helhed breder sig i alle celler. Trangen til at tjekke ud af livet, erstattes af dyb opmuntring og en følelse af frihed og ansvarlighed. Ideel i diffuseren eller fx på badeværelsesgulvet inden et brusebad.

FENNEL

En olie som støtter os i ansvarlighed. Ideel til typer som er maste af livets mange krav, og derfor ikke rigtig formår at handle på nærende måder. Vi flytter fokus fra, hvad folk mon tænker og begynder at handle i mere nærende og kærlige retninger. Frygt og skam erstattes af en opløftende kropskontakt. Vi bliver i stand til at afkode kroppens mange signaler. Sanserne vækkes, og trangen til at dulme og lukke af mindskes. Vi får appetit på livet igen.

FRANKINCENSE

Olien for sandhed. Vores individuelle sandhed. Langt de fleste er ikke bevidste om deres reelle behov. Giver nye perspektiver. Styrker os i at slippe løgne og alle former for lavere vibrationer. Fjerner skyklapper og bringer lys i mørket. Højner bevidsthed og skaber spirituel vækkelse og evolution. Kendt som ‘kongen over alle olier’. Styrker relationen til far og healer relationen til det maskuline.
Ideel til hud, celler og nervesystem. Angst og spændinger. Celleregenererende.

G-L

GERANIUM

Olien for ubetinget kærlighed og tillid. Hjerteåbneren. Støtter os i at hele ‘a broken heart’. Blødgør hjertet og åbner blidt for indestængte følelser, sorg og smerte. Geranium genetablerer troen på det gode i mennesker og livet generelt. Mistillid og ukærlige toner erstattes af følelsesmæssig ærlighed og et åbent hjerte. Denne moderlige olie giver ydermere omsorg til dit indre barn og støtter dig i at blive en god forældre for dig selv. Brug Geranium når du mærker tab, mistillid, vrede, opgivenhed, sorg eller føler dig forladt, tung om hjertet eller ukærlig.

 

GINGER (Ingefær)

Olien for styrke og power. Inviterer os til at deltage i livet og anvende vores frie valg på nærende måder. Transformerer dybe mønstre af offertoner. Vi støttes i at tage 100 % ansvar og droppe alle bebrejdelser. Ofre har ofte følelsen af at sidde fast, fordi de ikke forvalter deres skaberkraft på en nærende måde. Vi lander i integritet og forståelsen af vores bidrag til universet. Blinde vinkler og følelser af utilstrækkelighed erstattes af en sikker hånd, vi kan regne med.

GRAPEFRUIT (Grapefrugt)

En olie der handler om at ære kroppen. Lærer os at have respekt for kroppen, så vi bliver i stand til at sætte pris på den. Vi kommer i kontakt med de områder, hvor vi ikke tager os kærligt af os selv. Kroppen skal behandles som et højt elsket barn eller kæledyr. Grapefrugt viser os, hvordan vi kan mærke og ære vores reelle behov. Vi kommer i kontakt med det, vi i virkeligheden trænger til. Derfor mindsker olien også sukkertrang og dulmeri. Ideel til alle former for kropsskam eller manglende kropslig trivsel.

GREEN MANDARIN

Green mandarin er fra den grønne, umodne mandarin. En olie som handler om potentialer. Opløftende som de andre citrusfrugter med evnen til at bringe os i kontakt med barnets glæde og simple tilgang til livet. Olien støtter os i at se ud over vores begrænsninger, så vi ser muligheder og potentialer. Vi bliver optagede af at nyde livet og lander i følelsen af at være på vej. Hjertet åbnes, og modet til de store drømme genfindes.

HELICHRYSUM

En olie som transformerer alle former for smerte. Kaldes også for “flydende plaster”, fordi den hurtigt healer sår og skrammer. Vi lander i troen på, at livet vil os det godt, trods de mange traumer, vi har mødt undervejs. Bevidstheden hæves, og nyt håb installeres. Kampen med tilgivelse erstattes af en dyb taknemmelighed over de mange smertefulde oplevelser og erkendelser. Vi rejser os fra asken i troen på, at livet sker for os. Mod, vilje og beslutsomhed bliver vores nye kompas.

HINOKI (Solcypres – Fås kun sjældent) 

En olie som virker afslappende og beroligende. Giver en følelse af ro og orden som man typisk lander i, når man går i en Japansk have. Olien er fra det Japanske Hinoki træ og bruges i badet i Japan og til at bygge altre og templer med. Afhjælper stress og overstimulering. Støtter os i at transformere rod og disharmoni. Skaber energetisk flow, som forplanter sig til det fysiske plan. Vi bliver i stand til at handle balanceret. Livets turbulens påvirker os i mindre grad. Afhængighed af travlhed erstattes af en respekt for livets timing.Hinoki æterisk olie er beroligende for både huden og sindet, med en afslappende aroma.

JASMINE

Denne olie handler om seksuel renhed og balance. Kan også vække sovende passioner til live og øge libido. Healer og transformerer alle seksuelle ubalancer og traumer. Styrker selvaccept, selvrespekt, tillid og intimitet, så vi kan leve i åbne og nærværende relationer. Også i relationen til os selv. Stimulerer dannelsen af collagen når du bruger den på huden. Giver fugt og glans til håret efter hårvask.

JUNIPER BERRY

Mindsker frygten for mørket, både nattens mørke og mørket inde i os samt mørket på planeten. Vi forstår, at guldet skal findes i mørket, og at der er vigtige indsigter i alt det, vi frygter og dermed undgår. Vi støttes i at se vores frygt i øjnene og dykke ned i skyggerne. De mange rum vi har lukket, fordi vi blev bange og frøs i barndommen. Olien er dermed også ideel til mareridt og natteterror, som er kroppens forsøg på at transformere og heale det ubearbejdede.

KUMQUAT (Fås kun sjældent)

Handler om at kunne være autentisk. Til dig som dømmer hårdt eller holder ting inde. Passiv agression. En smilende facade og et hårdt indre. Kumquat lærer os at gå fra ydrestyring til indrestyring. Vi opnår indre alignment.

LAUREL LEAF (Laurbær)

Olien for sejr og vindermentalitet. Balancerer Solar Pleksus og booster selvsikkerhed. Vi kommer i kontakt med vores storhed og vores talenter, så vi samtidig bliver i stand til at se dem i andre. Vi styrkes i de maskuline kvaliteter på en balanceret måde og lander i en sikker klarhed. Mod, fokus og koncentration erstatter usikkerhed, tvivl og splittet energi. Vores dømmekraft boostes, så vi bliver i stand til at træffe nærende beslutninger.
FYSISK: God til at booste mental fokus. Powerfuld renser til uren hud og kan bruges til at booste rengøringsmidler. Tilføj et par dråber i bæreolie for en effektiv sportsmassage til ømme muskler.

LAVENDER (Lavendel)

Beroligende. Styrker kommunikationen, så vi bliver i stand til at kommunikere vores ægte tanker, følelser og behov. Derfor er lavendel også ideel til stress, der handler om at forlade os selv. Styrker følelsen af at være hørt, set og elsket. Lindrer spændinger. Ideel til søvn (20 % bliver dog meget snakkende). Genial til hud, brandsår, rifter, myggestik, solskader og kløe. Lindrer frygt og giver mod til at sige nej til negative valg.

LEMON (Citron)

Olien for fokus. Styrker koncentration og det mentale plan. Minder os om at tage en ting ad gangen i det rigtige tempo, så vi bliver i stand til at afslutte projekter. Giver klarhed og transformerer forvirring og tunghed. Lindrer udmattede hjerner og skaber mental fleksibilitet. Støtter indlæring og koncentration samt opløser følelsen af at være dum. Skaber glæde og energi. Ideel til detox, fordøjelse og øm hals. Super til rengøring og alt fedtet, også rester af klistermærker. Rens af grøntsager.

LEMONGRASS (Citrongræs)

Olien for renselse. Lemongrass har en kraftfuld evne til at rense tung og drænende energi. Vi får hjælp til at slippe det gamle, negative og begrænsende. Vi styrkes i at gå fremad uden tøven eller skelen til fortiden. Olien er også ideelt til at rense stagnerede dele af vores hjem, som samtidig spejler dele af os. Har vi en tendens til at samle og holde på ting, så støttes vi i at give slip. I takt med at vi slipper vores bagage, lander vi i et mere let, simpelt og klarsynet udtryk.
Lemongrass er ideel til blærebetændelse. Den bruges til at understøtte en sund fordøjelse og lette lejlighedsvis maveubehag. Toner og renser huden, fremmer sund cirkulation og hjælper med at støtte nervesystemets sundhed. Kan bruges som neglelakfjerner!

LEMON EUCALYPTUS

En beskyttende olie som skaber plads og nærende grænser. Vi mister kontakten til os selv og vores vej, når vi støjer for meget rundt i udefrakommende energier. Olien er en kraftfuld, energetisk renser både inde i os, samt i vores omgivelser. Ideel til renselse af boligen. Krop, sind og ånd styrkes, når energien løftes. Vi bliver i stand til at mærke egne behov og egne ønsker. I stedet for at tilpasse os de mange velmenende råd og krav udefra.

LEMON MYRTLE

Olien for klarhed. Styrker os i at mærke livet, så vi ikke kører på autopilot. Lindrer mental overvældelse og detoxer lave vibrationer samt negative gruppedynamikker. Meget rensende olie, der bringer os i en tilstand af frihed og evnen til at tænke klart igen. Super til et tåget sind. Vi lander i en dyb kontakt til de frekvenser, vi gerne vil vibrere fra og med. Vi bliver sværere at påvirke og står langt mere sikkert og klart i os selv.

LIME

Olien for livsglæde. Lime er opløftende og giver håb og lykkebobler. Vi inspireres til at sætte pris på livet. Kontakten mellem hoved og hjerte styrkes, og vi bliver i stand til at mærke og udtrykke vores følelser. Manglende livsmod erstattes af livsvilje. Hjertet renses for sorg og mismod, så der skabes plads til glæden, som er det højeste formål med livet. Udrensning og revitalisering for krop, sind og ånd. Ideel til intellektuelle typer der er udfordrede på det følelsesmæssige plan og måske dulmer med det mentale.

LITSEA

Olien for manifestation. Genial til typer som gerne vil styrke deres vilje og samtidig finde modet til at gå med de indre instrukser. Vi slipper ‘hvordan’ og finder tilliden til at håndtere en post ad gangen. Poster vi selvsikkert handler på, selvom vi ikke kan se hele vejen foran os. Vi mærker frygten, men handler alligevel i dyb kontakt til vores mål og længsler, også selvom de ligger uden for komfortzonen. En katalysator for vækst og uanede muligheder.

M-R

MAGNOLIA

Olien for samhørighed og medfølelse. Magnolia giver ro og transformerer alle former for bekymring og angst. Indeholder større mængde Linalool end fx Lavendel. Booster hormoner og libido. Styrker hud og skaber en nærende søvn. Vi lander i medfølelse, kærlighed og harmoni, også i relationen til os selv. Vi bliver i stand til at connecte med The Divine Feminine og lander i forståelsen af, at vi alle hænger sammen. Transformerer de mange mure og beskyttelseslag, vi kan sætte op for os selv, så vi ender alene og uden for gruppen. Vi transformerer barndommens smerte og bliver i stand til at være kærlige forældre for os selv. Kan også anvendes som parfume.

 

MALELEUCA (TeaTree)

Olien for energetiske grænser. Naturlig desinfektion. Ideel til medafhængighed og snyltende energier. Vi bliver hurtigt drænede, når vi ikke har naturlige grænser. Tea Tree styrker os i at slippe alle toner af martyr- og redderenergi, som i sidste ende gør os til ofre for os selv. Ideel til udslet, bumser, myggestik og små sår. Parasitter, svamp, mug og skimmel. Fjerner modstand og alt, som dræner os. Et must til behandlere.

MANUKA 

Giver en dyb følelse af, at der bliver taget hånd om os. Som et trygt og kærligt sikkerhedsnet vi altid kan regne med. Olien åbner vores hjerter, så vi mærker velsignelse og taknemmelighed. Med Manukas healende kræfter bliver vi i stand til at transcendere gammel og dyb smerte. Vi lander i en højere bevidsthed, som trækker himlen ned på jorden. Byrde erstattes af bidrag og berigelse. Cellerne lander i forståelsen af, at alt vitterligt er godt, og der er nok af det.

MARJORAM (Merian)

En olie der støtter os i at forme nærende relationer med mennesker, som vi har tillid til. Er vores tillid blevet svigtet, så vil vi ofte forme en mur omkring vores hjerte, og vi vil frygte at lukke andre helt ind. Kulde, afstand og tilbagetrækning erstattes af tillid og kærligt nærvær. Når vi føler os trygge og elskede, så vil vi være i stand til at dele os selv med andre på en langt mere autentisk måde. Vi kan kun danne nærende bånd til andre, hvis vi er i kontakt med os selv og kommer fra hjertet.

MELISSA (Citron Melisse)

Melissa vækker sjælen til lys, glæde og sandhed. Vi kommer i kontakt med vores essens og årsagen til, at vi har valgt at være på jorden denne gang. Olien støtter os i at slippe alle blokeringer på at udleve vores højeste potentiale. Vi bliver i stand til at høre vores indre stemme. Den dybe kontakt til sjælen bringer lys på jorden, som kan mærkes i alle celler, også af folk vi møder. Vi forstår vores individuelle lys, som kun vi kan tænde og dele. Resten sorteres fra.

MYRRH 

En olie som healer relationen til mor, vores egen moderlighed samt Moder Jord. De fleste har længe haft et ubalanceret forhold til Jorden. Vi har mærket det, men har ikke rigtig været i stand til at handle. Myrrh genetablerer følelsen af en tilstedeværende og kærlig mor. Vi lander i tryghed og kærlighed og begynder at se på jorden med kærlige øjne. Der bliver igen plads til barnets nysgerrige kreativitet og troen på godhed. Vi kommer hjem.

NIAOULI

Niaouli kommer fra Australien og er nært beslægtet med Tea Tree. Bruges ofte i hudpleje, fordi olien giver ren og sund hud.
En olie som får os i kontakt med taknemmelighed, glæde og begejstring for de talenter og gaver, vi bringer til planeten. Vi har alle et livsformål og en mission, og når vi udlever dem, så skaber vi samtidig et nærende og meningsfyldt flow. Livet leves fra det lave gærde uden kamp og skrammer. Vi går fra håb og længsler til en sikker forståelse af, hvad vi beriger verden med. Olien tager os til næste niveau i realiseringen af vores helt store drømme.

NEROLI (Appelsinblomst)

En olie som styrker relationer og partnerskaber. Neroli samler og stabiliserer, derfor er den ideel til konflikter og skænderier. Vi bliver i stand til at forlade dramatrekanten i takt med, at vi vokser hver for sig og sammen. Bebrejdelser, straf, flugt og drama erstattes af harmoni og kærlig samskabelse. Vores relationer går fra fælles selvsabotage til nærende vækst og fælles glæde. Måske falder nogle relationer fra for at skabe plads til mere nydelsesfulde og nærende relationer. Vi lander i troskab, empati, tålmodighed og taknemmelighed. Styrker alle former for intimitet og nærvær.

OREGANO

Booster immunsystemet. Skærer alt negativt fra, også fx fodvorter. Fjerner alt, der forhindrer vækst og opløser begrænsninger. Ideel til stædige typer, som man ikke kan lære noget. Oregano viser os vejen til ydmyghed og given slip, også i jagten på det materielle. Kan bruges i madlavning. Oregano er en varm olie. Derfor kan den med fordel indtages i kapsler eller fortyndes med kokosolie og smøres langs rygsøjlen.

PALMAROSA

Olien siges at åbne hjertet og det tredje øje. Med sin feminine duft og maskuline power viser olien os, hvordan vi kan lede nænsomt og stærkt på en og samme tid. Vi lander i en dyb tryghed med højt humør, og alle toner af stress reduceres. Olien skulle også nedsætte feber og styrke fordøjelsen. Energiniveau og udholdenhed styrkes, og vi bliver i stand til at stå stærkt i vores følelser. Ideel i diffuser, massageolie og ansigtsserum. Stor effekt på eksem fortyndet med kokosolie. Palmarosa findes i ClaryCalm og Verage Toner.

PATCHOULI

Olien støtter os til en groundende og nærende kropskontakt. Ideel til typer der har en tendens til at ‘forlade kroppen’ eller tjekke ud via fysisk, mentalt eller spirituelt dulmeri. Vi bliver i stand til at ære kroppen og begynder at sætte pris på vores kropslighed. Fordømmelse, kropsskam, kropslig had og kritik erstattes af dyb taknemmelighed og kærlighed. Vi lander i fysisk styrke, balance og elegance. Kroppen bliver igen et instrument og en kanal for glæde, kærlighed og flow.
Patchouli er en krydderurt og ikke en blomsterolie, som mange tror.

PEPPERMINT (Pebermynte)

Opkvikkende olie som bringer glæde og lykkebobler. Vækker krop, sind og ånd. Hjælper os til at flyde med livet i et nærende flow i stedet for at holde fast og forsøge at kontrollere. God til hovedpine og spændinger. Nedsætter feber og hedeture. Lindrer køresyge og kvalme. Vækker alle sanser. Perfekt “genstarter” om eftermiddagen. Genial til hikke. Lækker i kaffe, kakao og hjemmelavet chokolade.

PETITGRAIN

Olien der hjælper med at bryde mønstre & dårlige vaner. Petitgrain healer og styrker vores herkomst, bagage og slægt. Vi støttes i at sætte pris på den historie og visdom, der ligger i vores familie, og vi lander i taknemmelighed over alt det, andre har banet vejen for, så vi kunne lande i et mere nærende setup. Olien healer komplicerede familiemønstre og minder os om, at alle gør, det bedste de kan med de midler, de har. Vi inspireres til at justere og skabe vores egne traditioner, måder og veje. Fra karma til dharma. Beroligende og opløftende.

PINK PEPPER

Olien viser os alle de steder, vi sammenligner os med andre. Enten i konklusionen om at vi er bedre eller mindre end. Olien transformerer alle former for fordømmelse og overlegenhed. Vi ender som regel i fordømmelse, når der er aspekter af os selv, som vi har det anstrengt med eller ikke kan rumme. Ensomme og sorgfulde i vores endeløse projektioner der umuliggør nærvær. Usikkerhed erstattes af selvkærlighed. Ideel til skyggearbejde.

RAVINTSARA (Laurbær)

Ravintsara er en kamferlignende olie, som kommer fra Madagascar. Den styrker lungerne og vores åndedrætssystem. Ifølge kinesisk medicin er lungerne det sted, vi opbevarer sorg. Derfor kan olien også give håb og transformere dyb sorg. Ranvitsara indgår i blandingen Air. Følelser dannes i hjernens limbiske system, og essentielle olier har netop evnen til at transformere ubalancer i det limbiske system. Hjernen stopper sit loop, så gamle traumer kan slippes. Olien er i mellemøsten længe blevet anvendt til hud og hår problemer, både ved acne, eksem, psoriasis, rosacea, svampe infektioner m.m. Olien har en stærk desinficerende og rensende virkning.

RED MANDARIN 

Et must til alle forældre. Og i virkeligheden er vi jo alle forældre for os selv. Giver os barnets perspektiv. Ideel til overvældelse, udmattethed, stress og tungsind. Hjælper os til at fokusere på livets sødme og glæden ved det simple.

ROMAN CHAMOMILE 

Olien for livsformål. Roman Chamomile støtter os i at finde hen til vores unikke zone og bidrag til verden. Vi lander i en dyb ro, fordi vi og livet begynder at give dyb mening. Støj, fyld og rod skrælles langsomt af, og vi kommer i kontakt med alt det, som vi i virkeligheden brænder for. Inkompetence erstattes af simple, geniale toner af os. Vores unikke brik til verden. Egoet kommer i baggrunden, mens sjælen leder powerfuldt.

ROSE

Olien for Guddommelig kærlighed. Rose besidder den højeste vibration af alle planter. Åbner og blødgører hjertet. Viser os vejen tilbage til helhed og renhed, så vi kan leve i samklang med hjerte og sjæl. Transformerer alle former for hjertesmerte. Kan med fordel rulles direkte over hjertet. Der bruges 10.000 rosenhoveder til at skabe 5 ml ren olie, så det er den mest kostba¬re olie, doTerra fører lige nu. Styrker evnen til at modtage.

ROSEMARY (Rosmarin)

Olien for visdom og forandring. Vi bliver bevidste om, at sindet ikke er det eneste sted, vi kan søge vejledning hos. Når vi stiller nye og dybere spørgsmål, så vil de svar, vi modtager, lande langt dybere erkendelser, som vi så kan handle på. Udvider sindet og vores holdninger om, hvad der er muligt hvornår. Nærende i perioder med vækst og forandringer, der kan være udfordrende at gå med. Vi kommer i kontakt med en større power uden for os, som grounder selvsikkerhed og klarhed.

S-Z

SANDALWOOD

Olien styrker vores kontakt til sjælen og det guddommelige i universet. Beroliger hjerte og sind. Vi bliver bevidste om vores reelle behov og prioriteter. Bevidstheden hæves, fordi egoet sættes i baggrunden. Vi bliver i stand til at se ud over vores begrænsende overbevisninger. Ydmyghed og sjæl lander, så vi slipper den evige jagt efter materialisme og behovet for konstant accept. Ekspanderer det tredje øje, så vi ser klart.
Der findes to typer af Sandalwood i shoppen. Hawaiian skulle støtte de øvre chakraer, mens Indian mere giver grounding og støtter de lavere chakraer.

SIBERIAN FIR

Olien for generationers healing. Ideel i meningskriser hvor vi kan være bange, kede af det eller meningsforladte. Vi bliver i stand til at gå med livets flow i stedet for at insistere på det gamle. Vi kommer i kontakt med vores arv og begynder at sortere i det, der på sigt vil ende som vores eftermæle. Sorg og tung bagage erstattes af brugbar visdom for vores efterkommere. Fortiden bliver meningsfuld og brugbar. Nuet og fremtiden nærende.

SPEARMINT

Giver os klarhed over, hvad vi har på hjerte og støtter os i at kommunikere det klart. Uklar tale er en raffineret måde, vi kan gemme os på. Spearmint er ideel, hvis vi er udfordrede af at tale foran større forsamlinger. Vi bliver altså i stand til at stå selvsikkert i spotlightet.

SPIKENARD (Nardus)

Olien for taknemmelighed. Vi bliver i stand til at sætte pris på vores liv og alt, det indeholder. Bebrejdelser og bitterhed erstattes af forståelse og accept af tingenes tilstand. Vi ser den dybere mening med tingenes tilstand, og derfra bliver vi i stand til at justere. Når vi indser, at alt er feedback, så bliver vi taknemmelige for alle signaler. Vi forstår, hvordan der skal navigeres. Følelsen af at være uheldig afløses af dyb taknemmelighed, klarhed og ro.

STAR ANISE 

Olien for sjælfuld feminitet. Vi guides mod helhed og hjertets hvisken. Opløftende, balancerende, varm og beroligende. Genial hvis vi har tendens til at trække os tilbage og holde igen. Her styrkes vi først indefra for så at brænde stærkt igennem. Vi lander i selvsikkerhed, power og en dyb følelse af at være værdifulde. Den indre ild vækkes og bidrager til ekspansion og nye veje. Flydende og fast på en og samme tid danser vi gennem livet.

SUMMER SAVORY

En olie som styrker den utæmmede ild, som bor inde i os alle. Vi løftes ud af udmattelse og svaghed over i vildskab og begejstring. Tanker om, hvad andre mon vil tænke, erstattes af klarhed på vores egne behov og ønsker. Vi guides op ad sofaen og ud i livet. Vi får smag for at leve livet selv i stedet for blindt at følge andre, der udlever deres passion. Bidrag og berigelse erstatter forstummende og fordummende forbrug. Der bliver sat fut i os.
Summer Savory er en varm olie med toner af: Merian, mint og timian. Antioxidant som styrker cellerne. Kan indtages i en veggiekapsel i ti dage, hvorefter man så holder minimum ti dages pause. Styrker immunforsvar og fordøjelse. Bekæmper svamp og lignende. Kan også bruges i meget små doser i madlavning.

TANGERINE

Bringer glæde og kreativitet. Denne olie er ideel til martyren, som kan være tynget af byrde og pligter. Typen der knokler konstant, fordi tingene er blevet for alvorlige og “vigtige”. En olie til den ubalancerede voksen, der har taget overansvar, som minder os om barnets spontanitet, glæde og leg.

THYME (Timian)

Timian er en af de mest effektive olier til at transformere ubalancerede følelser. Olien har evnen til at heale tung negativitet og uforløste mønstre. Især had og vrede som får hjertet til at lukke sig. I takt med at følelserne slipper, og hjertet åbnes, så lander vi igen i tolerance og tålmodighed. I tilgivelsen kan vi slippe de følelsesmæssige lænker. At holde fast på vrede og had svarer til at drikke gift og så tro, at den vil ramme dem, vi hader.
Timian er også effektiv imod snorken. Her kommes den på storetåen, der repræsenterer hjernen. Ifølge Louise Hay så handler snorken om, at vi nægter at slippe gamle mønstre.

TURMERIC (Gurkemeje)

Gurkemeje er en olie, som virker genopbyggende på krop, sind og ånd. Vi får de tabte dele af os selv tilbage. Genial til typer der er bange for døden og dermed livet. Typer som har mistet troen på deres egne færdigheder. Olien løfter i perioder med stor forandring, og vi lander i troen på det gode i mennesker og livet generelt. Løfter os væk fra ugerninger, uretfærdighed, fordømmelse, undertrykkelse og partiskhed, så vi lander i styrke, tro og mod.
Fysisk er gurkemeje ideel til inflammation, der ifølge Louise Hay handler om frygt samt tendensen til at se rødt og brænde op indefra. At sætte ild til sig selv via indestængte og ubearbejdede følelser.

VETIVER (Jernurt)

Olien for centrering og opstigning. En meget groundende olie. Vi kan sprede vores energi så meget, at vi ender splittede i relation til vores prioriteter. Vetiver er perfekt til selvudvikling. Den støtter os i komme i kontakt med vores tanker og følelser, så vi kan nå ind til roden af vores følelsesmæssige udfordringer. Transformerer trangen til at undgå smerte. Lindringen kommer, fordi vi forløser i stedet for at dulme. Vi kommer i kontakt med de dybere bevidsthedslag og lander i lys og helhed. Brug ved søvnproblemer – diffuse i soveværelset eller smør under fødderne inden sengetid. Forbedrer ængstelse, nervøsitet og ADHD.

WILD ORANGE

Olien for Abundance. Den støtter os i forståelsen af, at der er nok. Transformerer følelsen af mangel og knokleri. Vi inspireres til at få gang i harachakraet, der handler om: Sjov, glæde, leg, spontanitet og positivitet. Olien lærer os at give og modtage uden regnskab. Vi forstår, at vi ikke behøver at hamstre, hvilket er essensen af mangelvibe. Resursetanker lander og inspirerer til løsninger, som vi nemt kan handle på.

WINTERGREEN

En olie som handler om overgivelse. Ikke som i at give op. Men at slippe. Ideel til stædige typer man ikke kan lære noget. Typen hvis ego kan og vil alt selv med det resultat, at man ofte ender som en udbrændt og ensom martyr. Vi bliver i stand til at slippe alt negativt og smertefuldt. Samtidig lander vi i forståelsen af, at ikke alt er vores job. Vi skal ikke bære alt det, andre ikke vil tage ansvar for. Ensomhed og stille kamp erstattes af kærlig styrke.
Bemærk at Wintergreen har beskyttelseslåg, hvilket betyder at den ikke må indtages. Olien indgår også i Deep Blue, som derfor også har beskyttelseslåg. Oplagt i diffuseren.

YLANG YLANG

En olie som smelter murene omkring dit hjerte, åbner hjertecentret og støtter dit indre barn. Øger kærlighed, medfølelse, tillid, empati og intimitet. De fleste lytter mere til hjerne og ego end hjerte og sjæl. Intuitionen er det sprog, som hjerte og sjæl anvender. Ylang Ylang støtter os i at gå let og legende til livet, præcis som de fleste børn gør. Vi bliver i stand til at slippe følelsesmæssige traumer og kan begynde rejsen mod healing og helhed. Når vi gør plads til alle følelser, så kan de boble op og ud. På den lange bane skaber det plads til glæde, begejstring og lykke, så vores liv emmer mere af de toner. Brug olien, når du kæmper med at forbinde dig, være synlig eller sårbar. God til ængstelighed, depression og stress.

Frit inspireret og oversat fra bogen ‘Emotions and Essential Oils. A reference guide for Emotional Healing’ af A. Porter & D. MacDonald.